Snaga u Vama || 5.05.2018. || Banja Luka
[SEMINAR] Banja Luka, subota 5.05.2018.
Hotel JELENA, Ul. Jovana Dučića br. 25. 78 000 Banja Luka
Detaljan program i dnevni red pogledajte na BANJA LUKA PROGRAM
Prijaviti se možete klikom na link PRIJAVA
O SEMINARU
Jedinstvenost seminara SNAGA U VAMA ogleda se u tome što klijente ne uči brojanju kalorija, mjerenju količine namirnica uz tačno definirane gramaže unosa ugljikohidrata, masti i proteina, niti je cilj da ih fokusiram na liste zabranjenih namirnica. Kroz koncept “bioindividualizma” polaznici će razumjeti zbog čega nije dobro da se pridržavaju bilo koje dijete, već da nauče osluškivati SOS signale svog tijela i u skladu s njima skroje vlastiti plan prehrane u cilju postizanja optimalnog zdravlja.
Fokus seminara usmjeren je na pravilnu kombinaciju namirnica, prepoznavanje i unos super hrane, pune fitonutrijenata, antioksidansa, vitamina i minerala koji stvaraju izbalansirane, zdrave obroke i daju fenomenalne i trajne rezultate na energetskom, emotivnom i fizičkom nivou.
CILJNA SKUPINA
Seminar je namijenjen svima koji žele:
- Steći osnovno znanje iz oblasti nutricionizma i zdrave prehrane
- Korigirati tjelesnu težinu bez izgladnjivanja i brojanja kalorija
- Naučiti više o biljnim režimima prehrane
- Naučiti kako pravilno kombinirati namirnice
- Dobiti lako primjenjive primjere kako početi s pripremom zdravih obroka
- Naučiti kako otkloniti zdravstvene tegobe poput nadutosti, glavobolje, problema s kožom, alergije, zatvora i dr.
- Ubrzati metabolizam
- Unaprijediti stil života i način prehrane
- Dobiti motivaciju i inspiraciju kako održati zdrave navike
Nakon seminara svi učesnici će dobiti certifikat.
PROGRAM SEMINARA
- Primarna i sekundarna hrana – šta jedete vi, a šta jede vas?
- Značaj postavljanja kratkoročnih i dugoročnih ciljeva
- Kako izgleda idealno izbalansirani obrok?
- Sve što treba znati o povrću – kako se priprema, kako ga izabrati?
- Sve što treba znati o voću – kada ga je najbolje jesti?
- Šećer – zašto ga izbjegavati, koje su najbolje alternative?
- Kako napraviti pravi izbor proteina za vaš organizam?
- Sve što treba znati o žitaricama – kako se kuhaju, koje sadrže gluten?
- Zašto je gluten sporna namirnica?
- Kako čitati deklaraciju proizvoda i na šta obratiti pažnju?
- Kako pravilno jesti vegansku/vegeterijansku/makrobiotičku hranu?
- Recepti – zdrav doručak/zdrav ručak/zdrava večera
- Šta jesti prije i poslije treninga?
- Fizička aktivnost
- Jesu li mliječni proizvodi zdravi?
- Koje su najzdravije masti?
- Koja ulja kada treba koristiti?
- Kako kontrolirati žudnje za hranom i zašto se javljaju?
- Kako stres utiče na naš odnos prema hrani?
- Voda/alkohol/kafa
- Pitanja i odgovori
DNEVNI RASPORED
9.40– 10:00 Prijava učesnika
10.00 – 11:45 Radni dio
11:45 – 12:00 Pauza za osvježenje
12:00 – 13:30 Radni dio
13:30 – 14:30 Pauza za ručak
14.30 – 16.15 Radni dio
16.15 – 16.30 Pauza za osvježenje
16.30 – 18.00 Radni dio
VODITELJICA SEMINARA
Tatjana POPOVIĆ
KOTIZACIJA
180,00 KM + PDV
Uključuje predavanja, materijale u printanoj i elektronskoj formi, ručak i pauzu za osvježenje. Ukoliko iz iste firme dolazi 2 i više kandidata, za svakog sljedećeg kandidata kotizacija se smanjuje za 10%.
Na rane prijave do petka 20.04.2018. odobravamo 10% popusta na kotizaciju.
Prijave primamo do petka 27.04.2018. do 12 sati.
Svaki polaznik po završetku seminara primit će certifikat.
Prijaviti se možete klikom na link PRIJAVA
NAČIN PLAĆANJA
Po primitku popunjene prijave, poslat ćemo Vam predračun, a originalni račun dobit ćete poštom, na Vašu adresu, po uplati. Pravo na učešće na seminaru imaju svi, koji su uplatili iznos kotizacije do početka seminara.
ODJAVA
U slučaju nemogućnosti dolaska na seminar, slobodni ste poslati Vašu zamjenu. Ukoliko odustanete do 27.04.2018., uplaćena sredstva bit će Vam vraćena u iznosu umanjenom za 30%. Nakon 30.04.2018. povrat novčanih sredstava nije moguć.
INFORMACIJE
Agencija za profesionalno usavršavanje Apriori BH
Josipa Terzić – Rezić
GSM. +387 63 / 408 597
Tel/Fax: +387 36 / 343 440
E-mail. obuke@apriori.ba